Gönül Gözü Derneği’nden Engelsiz Tamir Atölyesi Talebi

24.09.2020

Gönül Gözü Kültür ve Yardımlaşma Derneği Genel Başkanı Devriş Ahmet Şahin, Konya Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ” Engelsiz Tamir Atölyesi ” kurulmasını talep etti.

Engelsiz Ulaşım, Engelsiz Evler ve şehrin bir çok yerine kurulan Engelsiz Şarj istasyonları ile engelsiz yaşam konusunda  örnek bir şehir olan Konya’da ortalama olarak 5000’in üzerinde Akülü engelli aracı kullanan bireyin olduğunu dile getiren Başkan Şahin, Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulacak bir Engelsiz Tamir İstasyonu ile akülü ve manuel tekerlekli sandalye kullanan  engelli bireylerin rahata kavuşacaklarını dile getirdi.

Kurulacak Engelsiz Tamir İstasyonu ile hem  engelli bireylerin araçlarının ücretsiz bakımının yapılması hem de engelli bireylerin üzerindeki mali yük ve yolda kalma  korkularının giderileceğini belirten Başkan Şahin, ayrıca bu uygulamanın Konya’nın taşra 28 ilçesinde yaşayan engelliler içinde büyük bir sevinç kaynağı olacağını belirtti.