12. Effie Türkiye Yarışması’nın Kazananları Belli Oldu

24.09.2020

Reklamcılar Derneği (RD) ve Reklamverenler Derneği’nin (RVD) Effie Worldwide Inc. iş birliğiyle düzenlediği, en etkin reklam ve pazarlama iletişimi kampanyalarının yarıştığı Effie Türkiye Yarışması’nda kazananlar belli oldu.

Bu yıl #sonuçtaeffie diyerek kampanyaların hedefleriyle sonuçlarının beraber değerlendirildiğine dikkat çeken Effie’de kazananlar, Reklamcılar Derneği ve Reklamverenler Derneği Instagram hesaplarından eş zamanlı olarak duyuruldu.

Pandeminin etkisiyle ilk defa bu yıl ön değerlendirme süreci online olarak gerçekleştirilen yarışmada, jüri 14-16 Eylül tarihleri arasında Hilton Bosphorus’ta pandemi kurallarına uygun olacak şekilde bir araya geldi ve ana değerlendirmeyi gerçekleştirerek kazanan işleri belirledi.

Ödüle hak kazanan kampanyalar, Eti Pazarlama Grup Başkanı ve Reklamverenler Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Zeynep Dipçin Akdoğan’ın başkanı olduğu, 7’si reklam ajansı üst düzey yöneticileri, 6’sı reklamveren üst düzey yöneticileri, 1’i araştırmacı, 1’i PR sektöründen ve 1’i de akademisyenden oluşan, 17 kişilik jüri tarafından zorlu ve titiz bir değerlendirme sürecinin sonunda belirlendi.