“Sağlıkta şiddetin olduğu her yerde duruşumuz belli”

22.09.2020

Nevşehir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hakan Gürbüz, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisinde sağlık çalışanlarına karşı yapılan şiddeti kınadıklarını ve acilen etkin bir yasa beklediklerini ifade etti.

Nevşehir Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Hakan Gürbüz, Keçiören Eğitim ve Araştırma Hastanesinde sağlık çalışanlarına karşı uygulanan şiddete karşı yaptığı açıklamada, Nevşehir Aile Hekimleri Derneği olarak sağlıkta şiddetin olduğu her yerde karşı duruşumuzu sergilemeye devam edeceğiz dedi.

Dr. Gürbüz can güvenliklerinin olmadığını belirterek “Değerli Türk Halkı, sizden biri olan Aile Hekimlerinize, Sağlık Çalışanlarınıza sahip çıkın! Sağlık veren ellere zarar vermeyin. Bu aymazlığa Müsaade etmeyin sağlıkta şiddeti birlikte durduralım. Canı verende alanda Allah’tır. Doktor sağlık çalışanları vesiledir. Türk Milleti olarak ölüme saygı acımızı yaşamayı unutup nasıl etrafa şiddet uygular bir hale geldik kültürümüzden koptuk? Bu sayılara bir yenisi eklenmeden acilen etkin bir şiddet yasası çıkarılarak haklarımızın korunmasını görevimizi tedirgin olmadan huzurla yapabilmek için halkımızla birlikte şiddetin her yerde son bulmasını temenni ediyoruz” dedi.