BIST 1.480

Köyüne Dönmek İsteyenlere Kurayla Arazi Dağıtıldı

Sivas-İmranlı Toklucak Köyü Derneği’nin başlattığı ‘Köye Dönüş Projesi’ kapsamında halka ücretsiz verilecek araziler kurayla dağıtıldı.

Köyüne Dönmek İsteyenlere Kurayla Arazi Dağıtıldı

Sivas-İmranlı Toklucak Köyü Derneği, başka illerde yaşayanların köylerine dönmeleri için ‘Köye Dönüş Projesi’ni hayata geçirdi. Sivas’a 123, İmranlı ilçesine ise 21 kilometre uzaklıkta bulunan Toklucak köyünde; proje kapsamında 107 dönüm arazi, 91 parsele bölünürken, köy geliştirme alanı belirlendi. Proje alanı içinde köy konağı ve sosyal alanlar da yer aldı. Köylerinde arazi sahibi olmak isteyen 89 kişi, kura çekimi için başvuruda bulundu. Köy meydanında gerçekleştirilen kura törenine Sivas Vali Yardımcısı Mehmet Sayın, ilçe protokolü ile köy sakinleri katıldı. Maske, mesafe ve hijyen kurallarının uygulandığı kura töreninde bölge halkı, heyecanlı anlar yaşadı.