Köy Okullarındaki Çocuklar Kendi Hikayelerini Çekiyor

22.09.2020

Türkiye Haber Kameramanları Derneğinin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü iş birliğinde üç yıldır sürdürdüğü “Benim Hikayem Projesi”, dezavantajlı köy okullarında öğrenim gören çocukları kamera ve senaryo ile buluşturuyor.

Üç yıl önce başlatılan proje için yola çıkan dernek yetkilileri ile Kültür ve Turizm Bakanlığına ait “Gezen Sinema Tırı”, köy köy dolaşarak kamera arkasına meraklı çocukların, yeteneklerini keşfetmesini sağlıyor. Bu yıl ziyaret edilecek 13 köy okulunun ilk durağı, Nevşehir’in Avanos ilçesine bağlı Özkonak beldesindeki Cumhuriyet Ortaokulu oldu.

Yeni tip koronavirüs tedbirleri kapsamında, maske ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek sınıfta teorik bilgi alan çocuklar, daha sonra okul bahçesinde oluşturulan alanda kendi kullandıkları kamera ve diğer ekipmanlarla çekim gerçekleştiriyor. Çekimlerin ardından tırdaki sinema salonuna alınan öğrencilere çeşitli gösterimler yapılıyor.