Kahramanmaraş’ın Tanıtım Elçileri: Bisikletle Keşfet Derneği

22.09.2020

Kahramanmaraş’ta kuruldukları 2017 yılından beridir şehri tanıtmak için pedal çeviren Bisikletle Keşfet Derneği, gittikleri her yerde Kahramanmaraş’ın güzelliklerini anlatıyor.

Avrupa Hareketlilik Haftası münasebetiyle Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programda konuşan Bisikletle Keşfet Derneği Başkanı Selim Cankuş, amaçlarının Kahramanmaraş’ın tanıtımına bir nebze de olsa katkı sağlamak olduklarını söyledi.

Bisikletle Keşfet Derneği olarak il genelinde bisiklet kullanmayı yaygınlaştırmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan Cankuş: “Bizleri Bisikletle Keşfet Derneği bünyesinde Kahramanmaraş’ın farklı mekânlarında etkinlikler düzenlemeye sevk eden sebep, modern şehir hayatında görülen hareketsizlik, hareketsizliğinde devamında ortaya çıkan rahatsızlıklardır. Dernek bünyesinde yürüttüğümüz faaliyetlere bakıldığında, spor faaliyetlerini yürütmenin yanında, Kahramanmaraş’ın tarihi mekânlarını, dağ, yayla, orman, su kaynakları ve nehirlerini, diğer ifadeyle doğal güzelliklerini de keşfetmek üzere programlar düzenliyoruz. Amacımız, bisiklet sporunu oksijeni bol yerlerde yapmak.” ifadelerini kullandı.