BIST 1.480

TED Uyarıyor: “Bir Neslin Felaketine sebep olacağız”

21.09.2020

Türk Eğitim Derneği Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu, Pazartesi günü başlayacak yüz yüze eğitim hakkında uyarılar yaptı. Yüz yüze eğitime kademeli olarak geçilmesi gerektiğini vurgulayan Pehlivanoğlu, “Yoksa bir neslin felaketine sebep olacağız” dedi.

TED Uyarıyor: “Bir Neslin Felaketine sebep olacağız”

21 Eylül’de okul öncesi ve ilkokul birinci sınıf öğrencileri yüz yüze eğitime başlıyor. Türk Eğitim Derneği Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu katıldığı bir programda: “Birleşmiş Milletler okulların açılmasının geciktirilmesi durumunda bir neslin felaketine neden olunacağını söylüyor. Biz kademeli şekilde yüz yüze eğitime geçilmesini savunuyoruz. Bir ilçede eğitime bugün başlayın, bir başka ilçede önümüzdeki hafta başlayın mesela Ankara’da 1 ay sonra başlayın. Türkiye’de eğitim süresi 186 gün ama biz bunu 150 güne indirebiliriz hatta daha da sıkıştırabiliriz. Bütün çocuklarımız yüz yüze eğitimi alsınlar gerekirse yaz tatilinden yesinler.” ifadelerini kullandı.

Uzaktan eğitimin olmayacağını uzaktan yalnızca öğretimin yapılabileceğini belirten Pehlivanoğlu, “Öğretim bilginin aktarımıdır, eğitim bilginin yanında sosyal ve psikolojik etkenler gibi çok bileşeni kapsar. Uzaktan eğitim 15 yaşının altında olmaz. Anaokulunda çocuklara dokunarak öğretirler çünkü o çocuk daha soyut kavramlar üzerinden gidemez.  Dünyada okulları açan ülkelere baktığımız zaman ilkokul 1., 2., ve 3. Sınıflardan başlıyorlar. Çünkü bu çocukların kaybı bir daha telafi edilemiyor.” dedi.

Okula gitmeyen çocukları evde tutmanın zor olduğunu, çocukların evde durdukları süre boyunca sokakta bulunmaları ve dışarıda zaman geçiren ebeveynlerin yanında da tehlikede olduğunun altını çizen Pehlivanoğlu “Bir kısmı kademeli olmak şartıyla ilçe bazlı modellemeyle okulları açmak mecburiyetindeyiz.

Türk Eğitim Derneği olarak bizim söylediğimiz hemen bütün okulları açalım değil. Ya başka şeyleri kapatın ya da okulları açmaya süratle başlayalım. Velilerimiz tedbirli olsunlar ama korkmasınlar. Çocukların sağlığıyla, çocukların geleceğiyle arasındaki dengeyi unutmasınlar.” dedi.