Sur’da Temizlik!

21.09.2020

Diyarbakır’da faaliyet yürüten Sivil Toplum Örgütleri, “Yaşanılabilir bir Diyarbakır için el ele verelim” kampanyası kapsamında Sur’da çevreye bırakılan atıkları temizledi.

Diyarbakır’da faaliyet yürüten birçok sivil toplum örgütü, “Yaşanılabilir bir Diyarbakır için el ele verelim” kapsamında Sur ilçesindeki sokak ve caddelerde temizlik çalışması yaptı. Kampanyanın son ayağı oluşturan Sur ilçesinde bir araya gelen STÖ temsilcileri, Şeyh Sait Meydanı’nda toplanarak, buradan Melikahmet ve Gazi Caddesi,  Alipaşa Mahallesi ve Dört Ayaklı Minare çevresinde bulunan çöpleri topladı. Yapılan temizliğin ardından STÖ temsilcileri, Keçi Burcuna geçerek basın açıklaması yaptı.

Kampanyaya destek veren sivil toplum örgütleri: “Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Güneydoğu Tekstil Sanayii ve İş insanları Derneği GÜNTİAD, TEMA Vakfı Diyarbakır Temsilciliği, DTSO Kadın Meclisi, TOBB Genç Girişimciler Kurulu, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu, DTSO Turizm Platformu, Tigris Bisiklet Kulübü, Diyarbakır Çevre Gönüllüleri Derneği, Diyarbakır Sanayi ve İş İnsanları Derneği”