DOLAR 16,1920

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Tepkili

Kayseri Sarraf ve Kuyumcular Derneği Başkanı Adnan İncetoprak, Meslek Liselerinde bulunan kuyumculuk bölümünü kapatma kararına tepki gösterdi.

Kayseri Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Adnan İncetoprak, “Bakanlığın almış olduğu kararı kesinlikle tasvip etmiyoruz. Ülke genelinde yaklaşık 45 bin çalışanı bulunan sektörde zaten eleman sıkıntısı çekiyoruz. Kuyumculuk sektörü küresel düzeyde hızla değişen pazar ve rekabet koşulları nedeni ile sürekli dinamik bir gelişim içerisindedir. Bu özellikleri ile kendisini devamlı olarak yeniliklere açmış, değişen teknolojiye paralel olarak sürekli gelişmektedir. İnsanlık tarihinin ortak sanat kültürleri bir milletin ortak sanat kültürü ziynet eşyası üzerinde işlenerek sergilenir ve bunlar gelecek kuşaklara kültür sanat mirası olarak bırakılır. Bu yüzden kültürümüzün uluslararası alanda sergilenmesinde ve yer almasında kuyumculuk mesleğinin önemi büyüktür.” ifadelerini kullandı. Kuyumculuk sektörünün pazar büyüklüğünü vurgulayan İncetoprak, “Başta İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Mustafa Atayık olmak üzere Türkiye genelindeki bütün oda ve dernek başkanlarımızın bu hususa karşı bu işin bir an önce çözümlenmesi konusunda ellerinden gelen bütün gayreti göstermektedirler. Bütün başkanlarımıza bu vesile ile çabalarından dolayı teşekkür ederim” dedi.