“Yoksullukla Mücadele İçin Strateji ve Yol Haritası” Projesi

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanan “Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları”na göre, Mardin’in en düşük gelir sıralamasında sondan 4’üncü il konumunda yer alması üzerine Mardinli İş Adamları Derneği (MARİŞ), “Yoksullukla Mücadele İçin Strateji ve Yol Haritası” projesini geliştirerek bölgedeki sorunları masaya yatırmayı planlıyor.

MARİŞ’ten gelen açıklamaya göre, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından hazırlanan “Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması Bölgesel Sonuçları”na göre, Mardin, en düşük gelir sıralamasında sondan 4’üncü il konumunda yer alıyor. Aynı zamanda Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) FinTürk verilerine göre, yüzde 11,38 ile takipteki alacakların en yüksek olduğu şehir olarak yer buluyor.

Bölgenin devlet ve iş dünyasının ortaklığıyla kalkınacağını düşünen dernek ,”Yoksullukla Mücadele İçin Strateji ve Yol Haritası” Projesi kapsamında, öncelikle çekirdek bir akil grup oluşturularak bölgenin sorunları masaya yatıracak. Ardından Mardin’de devlet kurumları, DİKA, Mardin OBS Yönetimi, akademisyenler ve iş insanlarını bir araya getiren bir çalıştay gerçekleştirilecek. Çalıştay kapsamında elde edilen çıktılarla bir SWOT analizi yapılacak ve Mardin’de istihdamın artırılması doğrultusunda stratejik sektörler seçilerek, orta-uzun dönem hedefler tayin edilecek.

Süreç raporlanarak, merkezdeki karar vericilerle paylaşılacak ve Mardin’in kalkınması yönünde hazırlanmış geniş kapsamlı projeye destek istenecek. Çalıştay, Mardin’le sınırlı kalmayarak, Mardinli iş insanlarının yatırımlarının en yoğun şekilde görüldüğü İstanbul, İzmir, Ankara, G. Antep, Adana ve Mersin gibi şehirlerde de gerçekleştirilmesi ve geniş kapsamlı ve birçok alt başlıktan oluşan bir yol haritası oluşturulması derneğin planları arasında.