TÜKODER Uyarıyor: “Linklerden Alışveriş Yapmayın”

15.09.2020

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, “Elektronik okur yazarlığımızı geliştirmek zorundayız. Eğer internet üzerinden alışveriş yapacaksak kesinlikle sosyal medya üzerinden oluşturulan linklerden alışveriş yapmamamız gerekiyor.” dedi.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Genel Başkanı Aziz Koçal, Ordu 19 Eylül Gazeteciler Derneğini ziyaretinde gazetecilere, küçük esnafından tüketiciye varana kadar birçok kesimin pandemi sürecinden etkilendiğini belirtti.

Pandemi sürecinde birçok kişi evde kaldığından dolayı e-ticarette çok ciddi sıkıntılar yaşandığına değinen Koçal, şöyle devam etti: “Elektronik okur yazarlığımızı geliştirmek zorundayız. Eğer internet üzerinden alışveriş yapacaksak kesinlikle sosyal medya üzerinden oluşturulan linklerden alışveriş yapmamamız gerekiyor. Sosyal medyalarda bir link oluşturuyorlar. Örneğin bir ayakkabı alacaksanız, güzel bir ayakkabı resmi oraya konuyor, piyasa fiyatının biraz aşağısında bir fiyat yazılıyor. Fiyat düşük olunca da tabii bize cazip geliyor. Hemen tıkılıyoruz, bilgilerimizi veriyoruz ama bize ya hiç ürün gelmiyor ya da gelen ürünün ayakkabı ile hiç bağlantısı yok. Peki ne yapılmalı? Eğer internet üzerinden alışveriş yapacaksak bir defa sosyal medya üzerindeki linkleri unutalım. Bir ayakkabı alıyorsak, hangi markayı alacaksak o markanın imalatçısının web sayfasına girerek oradan alınmalı. Siparişler oradan verilmeli.” dedi.

Koçal, internet üzerinden yapılan alışverişlerde dikkat edilmesi gerekenlere dikkati çekerek, “Ticaret Bakanlığının güvenli damga işareti var mı, merkez şubeleri var mı, telefonları, MERSİS numarası vesaire gibi konular web sayfasında incelenerek sipariş verilmeli.” uyarısında bulundu.