Buca’nın ‘Kardelenleri’ Can Suyu Bekliyor

13.09.2020

Boş bir arazide kurulan, spordan sanata, eğitimden kültüre bir çok alanda yapılan faaliyetlerle suça meyilli binden fazla gencin hayatına dokunan Çocukları ve Aileleri Koruma Spor Kulübü Derneği, maddi imkansızlıklar sebebiyle hizmet binasını kapatmak zorunda kaldı.

İzmir’de bir avuç gönüllü tarafından kurulan Çocukları ve Aileleri Koruma Spor Kulübü Derneği; dezavantajlı bölgelerde yaşayan, suça eğilimli ve madde bağımlıların da bulunduğu çok sayıda genci topluma kazandırdı. Ekonomik sıkıntı çeken birçok genç; adını bile bilmedikleri spor ve kültür-sanat dallarıyla tanıştı, hayalini bile kurmadıkları üniversitelerin sıralarına oturdu. Emekli hemşire Özgür Gedikli önderliğinde bin kişinin hayatına dokunan dernek, son bir yıldır ise maddi imkansızlıklardan dolayı faaliyet gösteremiyor. Derneğin kapısına kilit vuruldu, gençler 9 yıl önce her şeyin başladığı boş araziye geri dönmek zorunda kaldı.

2011’de 30 gençle başlayan oluşumun 9 yıl içinde bin kişiye ulaştığını ifade eden Gedikli, “Maddi imkansızlıklardan dolayı bir yıldır faaliyet yapamıyoruz. Derneği kapattık, eşyalar bir arkadaşımızın odasında duruyor. Biz burada madde bağımlısı çocuklarımızı topluma kazandırdık. Çocuklarla tanıştığımızda hiçbirinin üniversiteye gitme hayali yoktu. Çocukların neredeyse yüzde 70’ü suça meyilliydi. Şimdi avukat olan, sporcu olan çocuklarımız var. Bu yıl 20 gencimiz üniversite kazandı. Onların hayallerini gerçekleştirdik. Spor, sanat ve kültürle iç içe oldular ve bakış açıları değişti. Şimdi derneğimiz yok ve başladığımız yere, bu araziye geri dönmek istemiyoruz. Bin çocuğu buraya sığdıramayız. Bize uzanan eller olsa belki daha fazla çocuğa ulaşırız, belki daha fazla çocuğun hayatını kurtarırız” sözlerine yer verdi.