Akdeniz Gazeteciler Federasyonu 7 Yaşında
Akdeniz Gazeteciler Federasyonu’nun (AGF) kuruluşunun yedinci yıldönümü nedeniyle bir açıklama yapan Genel Başkan Mevlüt Yeni, “Amacımız mesleğimizi ve meslektaşlarımızı en iyi bir şekilde günümüz şartlarına uygun, teknolojik gelişmelere entegre olmuş bir yapı ile mesleğimizi sürdürmektir.” dedi
Genel Başkan Mevlüt Yeni, AGF’nin kuruluşun 7. yıl dönümde amaç ve hedeflerine dikkat çekerek öncelikle AGF’nin yapısı hakkında bilgi veren Yeni “Mesleğimizin gelişmesi, meslektaşlarımızın sorunlarının çözümü için atılacak her adımı destekliyoruz. Yedinci kuruluş yılını kutladığımız Akdeniz Gazeteciler Federasyonu olarak Akdeniz Bölgesindeki cemiyetlerle bir araya gelirken mesleğimizin, meslektaşlarımızın, yayın kuruluşlarımızın sorunlarına, dertlerine çare arayıp bulmak, mesleğimize yönelik yapılan dış saldırılara ve olumsuz etkenlere karşı, dik duran bir meslek örgütü oluşturmak amacında idik. Bu hedefle 7 yıldır bölgesinde etkin cemiyetlerimizle birlikte mücadelemizi sürdürüyoruz. Bu konuda da çok ciddi adımlar atılmıştır. Akdeniz’de bulunan tüm gazeteciler cemiyetlerinin ve KKTC’nin de aynı çatı altında buluşarak Türkiye’de örnek bir Federasyon oluşturmasının haklı gururunu yaşıyoruz.” dedi.
Yeni, yedi yıl içinde ciddi adımlar attıklarını ve hedeflerinin Akdeniz ülkelerindeki gazeteciler cemiyetleri ile dayanışma sağlayıp Akdeniz Ülkeleri Gazeteciler Birliği’ni kurmak olduğunu dile getirdi. Genel Başkan, “Bu konuda Dışişleri Bakanlığı nezdinde, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı aracılığı ile girişimlerde bulunmuştuk. Birçok ülkeden olumlu yanıtlar gelmişti. Özellikle Akdeniz’de kıyısı bulunan ülkelerden İspanya, Fransa, İtalya, Yunanistan ve birçok Arap ülke gazeteciler cemiyetleriyle de Genel Sekreterliğimiz kanalıyla irtibat halindeyiz. Bu yıl bu toplantıları gerçekleştirecektik ancak Pandemi nedeniyle maalesef ertelemek zorunda kaldım. Görüşmelerimiz sürüyor pandemi sürecini sağlıklı bir şekilde atlattığımızda Akdeniz Ülkeleri Gazeteciler Birliği’nin ilk toplantısını Antalya’da gerçekleştirmek istiyoruz.” diye konuştu.