DOLAR 16,1920

İZİKAD’dan Genç Girişimcilere Teşvik Ödülü

İzmir İş Kadınları Derneği’nin (İZİKAD) düzenlediği 8. Genç İZİKAD Girişimcilik Proje Yarışması’nın ödül töreni dernek merkezinde yapıldı.

Genç girişimcileri teşvik etmek ve ülke ekonomisine kazandırmak amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye giren gruplar ödüllerini İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Sezgin’in elinden aldı.

Ödül töreninde konuşan İZİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Betül Zengin, genç girişimcilerin Türkiye ekonomisi için çok önemli olduğunu vurguladı. İZİKAD’ın her zaman genç girişimci kadınlara destek olacağını ifade eden Sezgin, “Girişimcilik ruhunu canlı tutmak için her zaman çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Pandemi dönemine rağmen mentorlarla güzel işlere imza atan arkadaşlarımızı kutlarım. Dereceye giren guruplarımızın projelerini uygulayabilmeleri için gerekli olan desteği vereceğiz. Genç kadınlarımız girişimcilik ekosisteminin yaratılmasına öncülük edecek” diye konuştu.

Yarışma sonucunda Agon ekibi S.Aureus bakterisini yapay besi ortamı kullanarak tespitini gerçekleştiren biyosensör uygulamasıyla  birinci, Cezeruni ekibi yatan hastaların düşme riskinin tespit edilmesi ve vital bulguların alınması için geliştirilmiş biyosensör projesiyle ikinci, Lagroco ekibi tarımsal sosyal inovasyon dikey ve susuz tarımla lavanta yetiştiriciliği projesiyle üçüncü oldu.