1,5 Milyar Öğrenci Uzaktan Eğitim Alıyor
SOSYAL Medya ve Dijital Güvenlik Eğitim Araştırma Derneği (SODİMER) Başkanı Prof. Dr. Levent Erarslan, Bahçeşehir Koleji’nin uzaktan eğitimde kullanacağı Türkiye’nin eğitim entegrasyonlu ilk yerli görüntülü konuşma platformu ‘SeeMeet’in tanıtım toplantısına katıldı. Prof. Dr. Erarslan, pandemi süreci ile 25 milyonu Türkiye’de olmak üzere dünya genelinde 1,5 milyar öğrencinin uzaktan eğitim almaya başladığını söyledi.
SODİMER Başkanı Prof. Dr. Levent Eraraslan, uzaktan eğitim sürecine mart ayından itibaren Türkiye’nin de dahil olduğunu belirterek uzaktan öğretimin ülkemizde artık benimsendiğini ve ailelerin de yavaş yavaş bu işe ısındığı fakat dijital kültür olarak eksiklikler olduğunu aktardı.
Bahçeşehir Eğitim Kurumlarının uzaktan eğitimde iki ayrı uygulama kullandığını ifade eden Eraslan, şöyle konuştu:
“Uzaktan eğitimde şöyle bir ilke vardır. Erken kalkan yol alır. Bu ciddi bir teknoloji ve maliye projesidir. Birincisi yerli ve milli yazılım SeeMeet uygulaması. Bir diğeri de Metodbox. Yerli ve milli vurgusu önemlidir. Yurt dışında serveri varsa bir uygulamanın onun güvenlik açıkları çok fazladır. Bu yüzden biz yerli ve milli yazılımlar, yerli ve milli uygulamalara önem vermekteyiz. Biz de SODİMER olarak Bahçeşehir Eğitim Kurumlarının çalışmalarını yakından takip etmekteyiz.”