Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali Başlıyor

10.09.2020

Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Sinema Genel Müdürlüğü ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın destekleriyle Ehli Sanat Sinema ve Kültür Derneği tarafından bu yıl yedincisi düzenlenen Uluslararası Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivalinin ücretsiz halk gösterimleri Yunuseli Havalimanı’nda kurulan arabalı sinemada başlıyor.

Bu yıl pandemi nedeniyle arabalı sinema olarak düzenlenecek gösterimler, Park et seyret sloganıyla Bursa Yunuseli Hava Limanı otoparkında gerçekleştirilecek. 3 haftada 6 gösterimin yapılacağı festival kapsamında, 7 şairi konu alan 7 kısa film ile insan ve insani değerleri yücelten 7 kısa film olmak üzere toplamda 14 kısa filmin gösterimi yapılacak.

Ehli Sanat Sinema ve Kültür Derneği Başkanı ve festivalin komite başkanı Eda Sürmeli; “Bu yıl Şiir’den Şuur’a başlığı ile başladığımız 7. yılımızda, şiirleri, sözleri ve felsefeleri dünyaya mal olmuş 7 büyük şahsiyeti konu almıştık. 7 büyük şairden yola çıkarak yazılan ve tematik senaryo yarışmamız sonucunda seçilen en iyi 7 senaryonun çekimlerini, Bursa’da gerçekleştirdik. Festivalimiz kapsamında ayrıca, insan ve insani değerleri konu alan kısa film yarışmamızda yönetmenlerimizin hazırladığı 7 kısa filmi seçtik. Gösterimlerimizde çekimini gerçekleştirdiğimiz 7 tematik filmimiz ve kısa film yarışmamız sonucunda seçilen 7 kısa film olmak üzere toplamda 14 filmi sinemaseverlerle buluşturacağız” dedi.