Özel Çocuklar Aşure Yaptı

08.09.2020

Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Derneği üyesi engelliler, kazanların başına geçerek aşure yaptı. Özel çocuklar, hazırladıkları aşureleri dernek binasında misafirlerine ikram etti.

Kastamonu Özel Bireyler ve Aileleri Dayanışma Dernek Başkan Yardımcısı Huriye Boyraz, gazetecilere, dernekte özel bireyler için okuma yazma, özel eğitim, kendi ihtiyaçlarını karşılamaları için çeşitli aktiviteler yaptıklarını söyledi.

Pandemi sürecinde çocukların evde kapalı kaldığını vurgulayan Boyraz, “Evde çocuklarımızla zaman geçirirken, mutfak alışkanlıklarının olduğunu öğrendik. Mesela down sendromlu Cengizhan’ın hamur işlerinde, otizmli oğlum Ömer’in mutfakta çok becerikli olduğunu gördük. Bugüne kadar çocuklarımızın mutfakta başarılı olduğunun farkında değilmişiz. Pandemi süreci bunu öğretti.” dedi.

Dernek Başkanı Boyraz, çocukların sosyalleşmesi için “Down Cafe” açmayı planladıklarını ve bunun için mücadele ettiklerini aktararak sözlerini noktaladı.