DOLAR 16,1920

Amaç Farkındalık: 2600 Rakımda Kano Keyfi

08.09.2020

Van’lı doğaseverler, kentin turizm potansiyeline dikkati çekmek ve ve çevre duyarlılığı konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla “kesin korunacak hassas alan” ilan edilen Turna Gölü’nde kanoya binip yüzdü.

Van Gölü Aktivistleri Derneğince, kentin tanıtımına katkı sağlamak amacıyla Gürpınar Belediyesinin desteğiyle 2600 rakımlı Turna (Keşiş) Gölü’ne gezi düzenlendi. Dernek üyeleri, Urartu Kralı II. Rusa tarafından Erek Dağı eteğinde küçük bir akarsuyun önünün kapatılmasıyla oluştuğuna inanılan ve sulama barajı özelliği taşıyan gölde kanoya binip yüzdü.

Gürpınar Belediye Başkanı Hayrullah Tanış, gazetecilere yaptığı açıklamada, etkinliğin bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle sınırlı sayıda katılımla gerçekleştiğini söyledi.

Gölün yaylacılar için önemine işaret eden Tanış, “Keşiş Gölü yaklaşık 100 bin küçükbaş hayvanın nefes aldığı ve beslendiği bir havza. Bu bakımdan da burası ilimiz ve ilçemiz için son derece önemli. Herhangi bir yapılaşma bu doğallığa zarar verir. Bu anlamda buranının güzelliğine dikkati çekmek için bu etkinliği düzenleyen Van Gölü Aktivistleri Derneğine teşekkür ediyorum.” dedi.