Ezine Peynirciler Derneği Uyarıyor Logo Yoksa Sahte Olabilir

Çanakkale’nin Ezine ilçesinde üretilen ve gündemden düşmeyen meşhur Ezine peyniri, hemen hemen her yerde satışa çıkıyor. Ezine Peynirciler Derneği Başkanı Ali Atak hakiki ürünlerin nasıl anlaşıldığını anlatırken “Ezine peyniri alırken, ürün üzerinde EPD ve coğrafi işaret logosu yer alıyorsa bu peyniri gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Ancak, Ezine peyniri yazmasına rağmen bu logolar ürün etiketi üzerinde yer almıyorsa, bu ürün gerçek Ezine Peyniri değil.” İfadelerini kullandı.

Hakiki Ezine Peyniri’nin damak tadıyla da ayırt edildiğini belirten Atak, yeni tüketiciler için dernek ve coğrafi konum logolarına dikkat etmeleri gerektiğini söyledi.